Backend developer van Kaliber

Solliciteer nu

Backend Developer

Gezocht: functioneel developer om samen met frontend developers en (UX) designers oplossingen van Kaliber te maken.

Full-time · Zeedijk 19, Utrecht

In het kort

 1. Wie: Developer die code gebruikt als gereedschap.
 2. Wat: Technisch robuuste en praktisch veilige applicaties op maat maken.
 3. Waar: Kaliber is een digitaal bureau met een ijzersterke combinatie van strategie, creativiteit en technologie. Met ~50 mensen werken we in ons Utrechtse clubhuis, met uitzicht op de molen, de Vecht en ons stadsie.
 4. Waarom: Omdat je oog hebt voor kwaliteit en houdt van digitale vraagstukken, slimme oplossingen, maatwerk, leuke collega's en direct samenwerken met opdrachtgevers op een creatieve werkplek. Maar ook omdat je een nog betere developer wilt worden en Kaliber daar een grote bijdrage aanlevert.

Dit ga je doen

Als backend developer van Kaliber til je samen met je team onze projecten naar een hoger niveau. Je vertaalt bedrijfsprocessen van onze opdrachtgevers naar functionele en leesbare code. En met deze code zorg je ervoor dat applicaties werken, en informatie soepel tussen alle systemen vloeit. Zowel collega’s als opdrachtgevers slapen beter als ze weten dat jij je ontfermt over de complexe materie.

Een greep uit de werkzaamheden

Systemen aan elkaar koppelen

- Voor o.a. Molly en Bitvavo maakten we een service die vacatures ophaalt uit een ATS (Applicant Tracking System) indexeert met ElasticSearch en sollicitatievragen beschikbaar maakt voor de website.

- We zorgen dat sollicitaties/aanmeldingen niet verloren gaan door middel van Firebase queue en verschillende Node services.

- We verzorgen de services om bestellingen te transformeren en veilig te versturen naar het het orderverwerkingssysteem.

CMS inrichten & customizen

- We maken custom CMS-componenten binnen Wordpress en Sanity om content invoer makkelijker en duidelijker te maken, bijvoorbeeld iconen selecteren met preview.

- Voor het partnerplatform van Bol.com maken we een overzicht zodat beheerders in 1 keer kunnen zien wanneer een pagina voor het laatst geüpdatet werd.

- In Sanity bouwden we een tooltje dat Spotify-podcasts inlaadt om deze aan de gebruiker te tonen. 

Werken aan eigen gereedschap

Bij Kaliber vinden we het leuk om onze eigen tooling te bouwen. Zo hebben we bijvoorbeeld @kaliber/build gemaakt. Als nieuwe developer in ons team vind je het interessant en leuk om hier aan bij te dragen. We stellen hoge eisen aan onze libraries. Onze open source libraries vind je hier.Dit vragen wij van jou

 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als programmeur.
 • Je houdt ideeën structureren en concreet te maken.
 • Je hebt ervaring met Node.js, Firebase Realtime database lijkt je interessant en je hebt interesse in allerlei programmeertechnieken.
 • Je krijgt er energie van als je dingen functioneel goed kan laten werken
 • Code moet volgens jou leesbaar, onderhoudbaar en veilig zijn. De OWASP vulnerabilities zijn bij jou bekend.
 • Jij maakt complexe taal begrijpelijk voor mensen die een minder technische achtergrond hebben.
 • Je schrijft liever een scriptje dan dat je handmatig herhalende werkzaamheden uitvoert.
 • Je denkt graag mee over de toekomst van de diensten van Kaliber.
 • Tot slot vinden we het helemaal mooi als je al eerder aan bureauzijde hebt gewerkt.

Dit krijg je hiervoor terug

Kaliber zit op een fantastische locatie in hartje Utrecht: de pas gerenoveerde broodjesfabriek 'De Lubro'. Daar werk je samen met ~50 collega’s aan mooi projecten voor opdrachtgevers als bol.com, Jumbo, KLM, Lightyear, Rabobank, het Spoorwegmuseum en nog veel meer. We bieden een marktconform salaris en natuurlijk pensioenopbouw. Daarnaast krijg je 25 vakantiedagen en élk jaar vrij op 5 mei.

We voeden graag onze ontdekkingsdrift, dus vind je in ons clubhuis werkbanken, 3D-printers, drones, een interactieve buddha en een slimme bierkoelkast. Veel daarvan knutselen we in elkaar tijdens hackathons die we voor onszelf organiseren. Persoonlijke ontwikkeling vinden we erg belangrijk waardoor er veel ruimte is om events, meet-ups en trainingen bij te wonen. En samen met andere Utrechtse bureaus organiseren we ons eigen inspiratie-event: The Kick.

Maar het leukst zijn je collega’s: allemaal net zo gedreven als jij om mooi werk te maken. We starten gezamenlijk de week, in de middag wandelen we een rondje en op vrijdagen nemen we met z’n allen de week door onder het genot van een drankje. 

Dit is Kaliber

Kaliber is een digitaal bureau met een ijzersterke combinatie van strategie, creativiteit en technologie. We weten wat er kan, maar vooral wat er werkt. In onze snel veranderende wereld maken we merken wegwijs. We doen dat niet door alleen een middel te maken, maar juist de beste oplossing te bieden. Wat wij maken, noemen we intensieve interactie en dat gaat verder dan de grenzen van een scherm. We willen mensen iets laten voelen en ze aanzetten tot actie. Met de juiste boodschap op de juiste manier gebracht, zodat je mensen niet alleen in het hoofd, maar vooral in het hart raakt.

Het logo van Kaliber? Dat is Tommy. Iedereen van Kaliber heeft een Tommy in zich. Hij is gretig naar het onbekende en staat op zijn tenen om erbij te komen. Deze drang om de wereld te ontdekken bindt ons. En als jij dit ook hebt, dan pas jij bij ons!

Werk van Kaliber

Voor ons is waarde creëren voor de opdrachtgevers het allerbelangrijkst. Alles draait om het oplossen van de vraagstukken die ze bij ons neerleggen. Af en toe winnen we een award met de oplossingen die we bedenken, maar dat vinden we niet het belangrijkste. Het is het werk zelf dat telt.

Bijvoorbeeld werk dat de notaris trots laat zijn op het vak door juist niet de juridische, maar de andere kanten en momenten van het vak te laten zien. Daarnaast werken we op dit moment hard aan mooie vraagstukken voor mooie merken zoals:

 • Tech-talent aantrekken voor KLM;
 • Lightyear helpen om hun missie waar te maken;
 • Movir dé partner van zelfstandig Nederland maken.

Mocht je je afvragen wat als die experimenten van de ‘Inventors gedachte’ nou oplevert:

 • Een WC waarmee we hard gaan op TikTok...
 • De bitterbel waarmee je met één druk op de knop bitterballen bestelt...
 • Een breinkraker voor een museum...

De procedure

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan, reageer met een korte motivatie en CV. Als we enthousiast zijn geworden dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Hierin vertellen wij alles over Kaliber en krijg jij de kans om te laten zien wat je in huis hebt. Jij en wij nog steeds enthousiast? Dan plannen we een code sessie in en gaan we bij een tweede gesprek echt de diepte in.

Bij vragen: mail naar Maris Jacobs of bel ons via 030 287 64 00. 

Klaar om te solliciteren?

Please note: due to the nature of our work, only candidates who have professional working proficiency in Dutch can apply for this job.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Snap-a-tron ULTRA2000

AI voorbij de grenzen van je scherm met de photobooth.

Inspiratie-presentaties

Sharing = caring.

Pratende vis

Deze vis vertelt je alles wat je wilt weten.

Lekker gewerkt!

Wie wint deze week de felbegeerde trofee?

Connected clubhuis

In ons clubhuis is altijd iets om tegen te praten. Hey Google!

Souvenirkastje

Wat je ook met jouw  25 vakantiedagen doet, neem een souvenir mee.

WeekON... WeekOFF

We starten de week gezamenlijk en sluiten hem ook zo weer af.

Doe het zelf

3D printer, solderen en zagen. We creëren alles wat we willen.

Freaky friday

Regelmatige hackathon om te experimenteren.

Buddha knows best

Interactieve buddha's communiceren profetisch met je.