Creative Front-end Developer

Solliciteer nu

Creative Front-End Developer

We breiden ons technology team uit met een code-tovenaar die projecten en het web verrijkt met adembenemende interfaces waar je u tegen zegt.

Full-time · Zeedijk 19, Utrecht


Dit ga je doen

Als creative front-end developer breng je projecten tot leven met lekkere micro-animaties en vloeiende transities. Bij ons werk je voor opdrachtgevers als bol.com, Jumbo, Rabobank, Floriade, FrieslandCampina, Alliander en Veteraneninstituut. De ene keer ontwikkel je een campagnewebsite, dan een complex platform en dan weer bouw je een snel prototype met de nieuwste technologie. Soms duurt een project een dag, soms een aantal maanden. Alles kan bij Kaliber.


Our weapons of choice

Om intensieve interactie met impact te ontwikkelen, gebruiken we moderne technologieën. Misschien ben je niet bekend met alles, maar geen zorgen. Een developer van Kaliber bijt zich graag vast in een nieuw stukje tech. Jij toch ook?

We blijven bij met de ontwikkelingen in het vakgebied, maar rennen niet mee met elke hype. En soms blijken bestaande tools niet voldoende. Dan ontwikkelen we ze gewoon zelf. Zo maakten we het werken met webpack makkelijker met behulp van onze eigen build tool Kaliber.JS . Daarnaast hebben we een verzameling libraries ontwikkeld die ons helpen nog betere interactieve componenten te bouwen. Uiteraard lever jij hier straks ook je bijdrage aan!

Post CSS


React


React Spring


Sanity


Firebase

Pixi JS

Dit vragen wij van jou


 • Jij voelt je helemaal thuis op het raakvlak tussen techniek en design.
 • Je hebt een goede kennis van de basis: HTML, CSS, Javascript, responsive layouts, accessibility; je vindt het leuk om anderen hierin mee te nemen.
 • Je hebt ervaring met React en bent in staat anderen te coachen in het werken hiermee. 
 • Je hebt een focus op UX: een component is pas af als het perfect aanvoelt.
 • Motion is voor jou geen bijzaak, maar onderdeel van het grotere plaatje.
 • Je vindt het leuk om te experimenteren en deelt de resultaten hiervan graag.
 • Je vindt het belangrijk dat je code leesbaar en te onderhouden is.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met front-end development.
 • Tot slot vinden we het helemaal mooi als je al eerder bij een bureau hebt gewerkt.

Dit krijg je daarvoor terug

Kaliber zit op een fantastische locatie in hartje Utrecht: de pas gerenoveerde broodjesfabriek 'De Lubro'. Daar werk je samen met ~40 collega’s aan mooi projecten voor opdrachtgevers als Alliander, bol.com, Rabobank, FrieslandCampina, het Spoorwegmuseum en Jumbo. We bieden een marktconform salaris en natuurlijk pensioenopbouw. Daarnaast krijg je 25 vakantiedagen en élk jaar vrij op 5 mei.

We voeden graag onze ontdekkingsdrift, dus vind je in ons clubhuis werkbanken, 3D-printers, drones, een interactieve Buddha, een skateramp en een slimme bierkoelkast. Veel daarvan knutselen we in elkaar tijdens hackathons die we voor onszelf organiseren. Persoonlijke ontwikkeling vinden we erg belangrijk waardoor er veel ruimte is om events, meet-ups en trainingen bij te wonen. En samen met andere Utrechtse bureaus organiseren we ons eigen inspiratie-event: The Kick.

Maar het leukst zijn je collega’s: allemaal net zo gedreven als jij om mooi werk te maken. We starten gezamenlijk de week, in de middag wandelen we een rondje en op vrijdagen nemen we met z’n allen de week door onder het genot van een drankje.  


Dit is Kaliber

Kaliber is een digitaal bureau met een ijzersterke combinatie van strategie, creativiteit en technologie. We weten wat er kan, maar vooral wat er werkt. In onze snel veranderende wereld maken we merken wegwijs. We doen dat niet door alleen een middel te maken, maar juist de beste oplossing te bieden. Wat wij maken, noemen we intensieve interactie en dat gaat verder dan de grenzen van een scherm. We willen mensen iets laten voelen en ze aanzetten tot actie. Met de juiste boodschap op de juiste manier gebracht, zodat je mensen niet alleen in het hoofd, maar vooral in het hart raakt.

Het logo van Kaliber? Dat is Tommy. Iedereen van Kaliber heeft een Tommy in zich. Hij is gretig naar het onbekende en staat op zijn tenen om erbij te komen. Deze drang om de wereld te ontdekken bindt ons. En als jij dit ook hebt, dan pas jij bij ons!


Werk van Kaliber

Het meest belangrijke vinden we dat we waarde creëren voor de vraagstukken die opdrachtgevers bij ons neerleggen. Af en toe winnen we een award met de oplossingen die we bedenken, maar dat vinden we niet het belangrijkste.

Naast de campagnes en platforms die we bedenken en creëren, zoeken we ook de grenzen op met projecten die niet altijd binnen de kaders van het verwachte afspelen: 

 • De bitterbel waarmee je met één druk op de knop bitterballen bestelt...

 • Een vis die z’n mond niet kan houden...
 • Een breinkraker voor een museum...
 • Gamification voor gedetineerden...
 • Een koelkast die alarm slaat als er niet genoeg bier koud staat...

De procedure

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan, reageer met een korte motivatie en cv. Als we enthousiast zijn geworden dan nodigen we je (virtueel) uit voor een kennismakingsgesprek. Hierin vertellen wij alles over Kaliber en krijg jij de kans om te laten zien wat je in huis hebt. Zijn we nog steeds enthousiast dan gaan we bij een tweede gesprek echt de diepte in.

Bij vragen: mail naar recruitment@kaliber.net of bel ons via 030 287 64 00. 


Klaar om te solliciteren?

Kom jij het technology team versterken?

Please note: due to the nature of our work, only developers who have professional working proficiency in Dutch can apply for this job.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Skate ramp

Op ons kantoor is er ruimte genoeg voor een hele ramp.

Inspiratie- presentatie

Sharing = caring.

Pratende vis

Deze vis vertelt je alles wat je wilt weten.

Lekker gewerkt!

Wie wint deze week de felbegeerde trofee?

Connected clubhuis

In ons clubhuis is altijd iets om tegen te praten. Hey Google!

Souvenirkastje

Wat je ook met jouw  25 vakantiedagen doet, neem een souvenir mee.

WeekON... WeekOFF

We starten de week gezamenlijk en sluiten hem ook zo weer af.

Doe het zelf

3D printer, solderen en zagen. We creëren alles wat we willen.

Freaky friday

Regelmatige hackathon om te experimenteren.

Buddha knows best

Interactieve buddha's communiceren profetisch met je.