Digital Project Manager

Solliciteer nu

Digital Project Manager

We zoeken een digital project manager met een fascinatie voor techniek én met de nodige mensenkennis. Iemand die alle kikkers in de kruiwagen houdt en teams in beweging brengt.

Full-time · Zeedijk 19, Utrecht

In het kort

 1. Wie: Een DPM'er met zo'n 2 jaar ervaring die uiteenlopende digitale projecten heeft klaargespeeld. 
 2. Wat: Samen met getalenteerde teams en leuke opdrachtgevers ga mooi en vooruitstrevend werk maken. 
 3. Waar: Kaliber is een digitaal bureau met een ijzersterke combinatie van strategie, creativiteit en technologie. Met ~50 mensen werken we in ons Utrechtse clubhuis, met uitzicht op de molen, de Vecht en ons stadsie.
 4. Waarom: Omdat je houdt van interactie en activatie, complexe digitale projecten, goede teams, leuke opdrachtgevers en een creatieve werkplek. 

Dit ga je doen

Als digital project manager van Kaliber begeleid je onze digitale projecten vanaf de start. Wat moet het worden, wat is het plan? Jij denkt mee met de opdrachtgever en brengt de juiste mensen bij elkaar om samen de mooiste dingen te maken. Denk bijvoorbeeld aan een innovatieve wervingssite (voor Rabobank), complexe koppelingen (voor ICM) of een slimme bierkoelkast (voor onszelf). Natuurlijk bewaak jij scope, planning en budget. Maar belangrijker: met je team werk je toe naar het gezamenlijke doel. Product owner, project manager of digital producer: hoe we je noemen, maakt jou niet uit. Zolang jij maar met het team kan knallen richting livegang. En na lancering? Dan begint het echte werk: doorontwikkeling en optimalisatie.

We werken onder andere voor Rabobank, Bol.com, KLM, Floriade, Movir, Jumbo, Het Nederlands Veteraneninstituut, Bavaria Global, Rodenbach, Openbaar Ministerie, Spoorwegmuseum en ICM. Een diverse groep opdrachtgevers die met uiteenlopende vraagstukken bij ons komen. Samen met een team van strategen, creatieven, developers en online marketeers werken we aan de beste oplossingen. Van campagne tot interactieve installatie. Binnen het team van producers, ga jij vooral aan de slag met de digitale producten en platforms.

Je hebt een agile mindset. Wat we daarmee bedoelen? Dat jij weet dat wat we maken, nooit hetzelfde is als wat er ooit in een projectplan heeft gestaan. En dat je voortschrijdend inzicht niet schuwt, maar juist omarmt. Je bent zo wendbaar als een stuntvlieger en flexibeler dan Sanne Wevers en Epke Zonderland bij elkaar opgeteld. 

Dit vragen wij van jou

 • Minimaal 2 jaar ervaring als digital project manager.

 • Deze ervaring deel je ook actief met je collega’s. 

 • Veel gevoel voor communicatie, in het Engels en in het Nederlands.

 • Kennis van technische (on)mogelijkheden.

 • Teamplayer met aanvoerdersband: je inspireert en enthousiasmeert collega's om het beste werk te maken.

 • Commerciële empathie: je weet nieuwe kansen en opdrachten te herkennen en te verzilveren.

 • Inhoudelijke betrokkenheid: je weet alles van het project en je bent het aanspreekpunt voor opdrachtgevers.

 • Nieuwsgierigheid: je bent een spons als het aankomt op kennis vanuit andere disciplines.

Dit krijg je hiervoor terug

Kaliber zit op een fantastische locatie in hartje Utrecht: de pas gerenoveerde broodjesfabriek 'De Lubro'. Daar werk je samen met ~50 collega’s aan mooi projecten voor opdrachtgevers als bol.com, Jumbo, KLM, Lightyear, Rabobank, het Spoorwegmuseum en nog veel meer. We bieden een marktconform salaris en natuurlijk pensioenopbouw. Daarnaast krijg je 25 vakantiedagen en élk jaar vrij op 5 mei.

We voeden graag onze ontdekkingsdrift, dus vind je in ons clubhuis werkbanken, 3D-printers, drones, een interactieve buddha en een slimme bierkoelkast. Veel daarvan knutselen we in elkaar tijdens hackathons die we voor onszelf organiseren. Persoonlijke ontwikkeling vinden we erg belangrijk waardoor er veel ruimte is om events, meet-ups en trainingen bij te wonen. En samen met andere Utrechtse bureaus organiseren we ons eigen inspiratie-event: The Kick.

Maar het leukst zijn je collega’s: allemaal net zo gedreven als jij om mooi werk te maken. We starten gezamenlijk de week, in de middag wandelen we een rondje en op vrijdagen nemen we met z’n allen de week door onder het genot van een drankje. 

Dit is Kaliber

Kaliber is een digitaal bureau met een ijzersterke combinatie van strategie, creativiteit en technologie. We weten wat er kan, maar vooral wat er werkt. In onze snel veranderende wereld maken we merken wegwijs. We doen dat niet door alleen een middel te maken, maar juist de beste oplossing te bieden. Wat wij maken, noemen we intensieve interactie en dat gaat verder dan de grenzen van een scherm. We willen mensen iets laten voelen en ze aanzetten tot actie. Met de juiste boodschap op de juiste manier gebracht, zodat je mensen niet alleen in het hoofd, maar vooral in het hart raakt.

Het logo van Kaliber? Dat is Tommy. Iedereen van Kaliber heeft een Tommy in zich. Hij is gretig naar het onbekende en staat op zijn tenen om erbij te komen. Deze drang om de wereld te ontdekken bindt ons. En als jij dit ook hebt, dan pas jij bij ons!


Werk van kaliber

Voor ons is waarde creëren voor de opdrachtgevers het allerbelangrijkst. Alles draait om het oplossen van de vraagstukken die ze bij ons neerleggen. Af en toe winnen we een award met de oplossingen die we bedenken, maar dat vinden we niet het belangrijkste. Het is het werk zelf dat telt.

Bijvoorbeeld werk dat de notaris trots laat zijn op het vak door juist niet de juridische, maar de andere kanten en momenten van het vak te laten zien. Daarnaast werken we op dit moment hard aan mooie vraagstukken voor mooie merken zoals:

 • Tech-talent aantrekken voor KLM;
 • Lightyear helpen om hun missie waar te maken;
 • Movir dé partner van zelfstandig Nederland maken.

Mocht je je afvragen wat als die experimenten van de ‘Inventors gedachte’ nou oplevert:

 • Een WC waarmee we hard gaan op TikTok...
 • De bitterbel waarmee je met één druk op de knop bitterballen bestelt...
 • Een breinkraker voor een museum...


De procedure

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan, reageer met een korte motivatie en cv. Als we enthousiast zijn geworden dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Hierin vertellen wij alles over Kaliber en krijg jij de kans om te laten zien wat je in huis hebt. Zijn wij en jij zelf nog steeds enthousiast? Dan gaan we bij een tweede gesprek echt de diepte in.

Bij vragen: mail naar Maris Jacobs of bel ons via 030 287 64 00. 


Klaar om te solliciteren?

Please note: due to the nature of our work, only candidates who have professional working proficiency in Dutch can apply for this job.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Snap-a-tron ULTRA2000

AI voorbij de grenzen van je scherm met de photobooth.

Inspiratie-presentaties

Sharing = caring.

Pratende vis

Deze vis vertelt je alles wat je wilt weten.

Lekker gewerkt!

Wie wint deze week de felbegeerde trofee?

Connected clubhuis

In ons clubhuis is altijd iets om tegen te praten. Hey Google!

Souvenirkastje

Wat je ook met jouw  25 vakantiedagen doet, neem een souvenir mee.

WeekON... WeekOFF

We starten de week gezamenlijk en sluiten hem ook zo weer af.

Doe het zelf

3D printer, solderen en zagen. We creëren alles wat we willen.

Freaky friday

Regelmatige hackathon om te experimenteren.

Buddha knows best

Interactieve buddha's communiceren profetisch met je.