Front-End Developer

Solliciteer nu

Front-End Developer

We breiden ons technology team uit met een code-tovenaar die onze projecten en het web verrijkt met adembenemende interfaces waar je u tegen zegt.

Full-time · Zeedijk 19, Utrecht

De essentie

 1. Wie: Een geoefende code-tovenaar die wil innoveren. Jouw nieuwsgierigheid brengt creativiteit en technologie samen.

 2. Wat: Jij brengt je projecten tot leven met lekkere micro-animaties en vloeiende transities. De ene keer ontwikkel je een campagnewebsite, dan een complex platform en dan weer bouw je een snel prototype met de nieuwste technologie.

 3. Waar: Bij Kaliber, een digitaal bureau met een ijzersterke combinatie van strategie, creativiteit en technologie. Je werkt samen met nog 8 frontendend developers in jouw team en in totaal met nog zo’n 50 andere collega’s.

 4. Waarom: Omdat jij op zoek bent naar een functie waarin je de mogelijkheid hebt de organisatie mee te nemen in jouw creatieve visie op het vakgebied.

Please note: due to the nature of our work, only people who have professional working proficiency in Dutch can apply for this job.

Word jij onze nieuwe collega?

Als Front-End Developer van Kaliber houd jij je bezig met de UI/UX van onze projecten. Vanuit jouw ervaring draag je bij aan uiteenlopende projecten: van campagnes, platformen en websites tot fysieke installaties. Altijd maatwerk, want bij unieke vraagstukken horen unieke oplossingen. 

Dit zijn de front-enders van Kaliber, met als team lead Leroy.

Hajar

Creative Front-end Developer én Dromer 💭

Erwin

Creative Front-end Developer én Bergliefhebber ⛰️

Martijn

Creative Front-end Developer én Fotograaf 📸

Melissa

Creative Front-end Developer én professioneel Air Max 1 verzamelaar 👟

Rinus

Creative Front-end Developer én Music Hoarder 🎧

Albert

Creative Front-end Developer én Cat-dad 🐱

Jarón

Creative Front-end Developer én Poppetjestekenaar ✍️

Leroy

Lead Front-end Developer én Self proclaimed chef-kok 🥦

Favoriete libraries

Om intensieve interactie met impact te ontwikkelen, gebruiken we moderne technologieën. We blijven bij met de ontwikkelingen in het vakgebied, maar rennen niet mee met elke hype. Dit is een greep uit onze favoriete libraries. Misschien ken je die nog niet allemaal, maar geen zorgen. Een developer van Kaliber bijt zich graag vast in een nieuw stukje tech. Jij toch ook?

React

React Spring

React Three Fiber

Use Gesture

Floating UI

Sanity CMS

Wanneer we libraries gebruiken, vinden we het belangrijk dat ze op het juiste abstractieniveau zitten. Het is belangrijk dat we visueel precies kunnen maken wat er in ons hoofd zit. Libraries moeten daarbij helpen, niet in de weg gaan zitten. Dat betekent dat we ook vaak onze eigen libraries schrijven. Onze favoriete twee functies zijn lerp en unlerp, daar vertellen we je graag meer over!

Concreet ga je aan de slag met:

 • Mooi werk maken: jouw front-end code brengt projecten tot leven. Jij loopt warm voor soepele micro-animaties, transities en interactie. Anderen neem je hier graag in mee.

 • Zichtbaar werk maken wat ertoe doet: je bedenkt creatieve oplossingen voor opdrachtgevers als Rituals, Jumbo, Bol en Nijntje Museum.

 • Afwisselend werk: je werkt aan websites voor campagnes, complexe platformen en prototypes met nieuwe technologieën. Soms duurt een project een dag, soms een aantal maanden. Twee keer hetzelfde maken? Liever niet.

 • Stack doorontwikkelen: samen denken wij na over hoe de tool stack van Kaliber zijn naam eer blijft aandoen. Het resultaat: een high level stack en een vooruitstrevende visie op technologie.

Dit vragen wij van jou

 • Jij voelt je helemaal thuis op het raakvlak tussen techniek en design.

 • Je hebt een goede kennis van de basis: HTML, CSS, Javascript, responsive layouts, accessibility; je vindt het leuk om anderen hierin mee te nemen.

 • Je hebt ervaring met React en bent in staat anderen te coachen in het werken hiermee. 

 • Je hebt een focus op UX: een component is pas af als het perfect aanvoelt.

 • Motion is voor jou geen bijzaak, maar onderdeel van het grotere plaatje.

 • Je vindt het leuk om te experimenteren en deelt de resultaten hiervan graag.

 • Je vindt het belangrijk dat je code leesbaar en te onderhouden is.

 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met front-end development.

 • Tot slot vinden we het helemaal mooi als je al eerder bij een bureau hebt gewerkt.

Dit krijg je daarvoor terug

 1. Bij Kaliber belonen we transparant en eerlijk, waar je terecht komt in ons salarishuis hangt af van je ervaring en kennisniveau. 

 2. Ook bieden we natuurlijk pensioenopbouw.

 3. Daarnaast krijg je 25 vakantiedagen in ruil voor 40 uur werk en ben je elk jaar vrij op 5 mei.

 4. Naast persoonlijke begeleiding van collega’s zijn er tal van groeimogelijkheden binnen Kaliber. Je krijgt de kans om door te leren en je verder te ontwikkelen. Er is bovendien veel ruimte om events, meet-ups en trainingen bij te wonen.

 5. Uiteraard vergoeden we ook je reiskosten, maar het is natuurlijk wel zo leuk en handig als je uit Utrecht en omgeving komt.

 6. Hybride werken is mogelijk. We hebben ook een heel fijn kantoor op een fantastische locatie: de pas gerenoveerde broodjesfabriek 'De Lubro'. Daar voeden graag onze ontdekkingsdrift, dus vind je in ons clubhuis werkbanken, 3D-printers, drones, een interactieve buddha en een slimme bierkoelkast.

 7. Het leukst zijn je collega’s! Allemaal net zo gedreven als jij om jaloersmakend werk te maken. We starten gezamenlijk de week, in de middag wandelen we een rondje en op vrijdagen nemen we met z’n allen de week door onder het genot van een drankje. 

Werk van Kaliber

Voor ons is waarde creëren voor de opdrachtgevers het allerbelangrijkst. Alles draait om het oplossen van de vraagstukken die ze bij ons neerleggen. Af en toe winnen we een award met de oplossingen die we bedenken, maar dat vinden we niet het belangrijkste. Het is het werk zelf dat telt. 

Naast de campagnes en platforms die we bedenken en creëren, zoeken we ook de grenzen op met projecten die niet altijd binnen de kaders van het verwachte afspelen: 

De procedure

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan bij ons? Reageer dan met een korte motivatie en CV. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Maris Jacobs.

Klaar om te solliciteren?

Please note: due to the nature of our work, only people who have professional working proficiency in Dutch can apply for this job.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Snap-a-tron ULTRA2000

AI voorbij de grenzen van je scherm met de photobooth.

Inspiratie-presentaties

Sharing = caring.

Pratende vis

Deze vis vertelt je alles wat je wilt weten.

Lekker gewerkt!

Wie wint deze week de felbegeerde trofee?

Connected clubhuis

In ons clubhuis is altijd iets om tegen te praten. Hey Google!

Souvenirkastje

Wat je ook met jouw  25 vakantiedagen doet, neem een souvenir mee.

WeekON... WeekOFF

We starten de week gezamenlijk en sluiten hem ook zo weer af.

Doe het zelf

3D printer, solderen en zagen. We creëren alles wat we willen.

Freaky friday

Regelmatige hackathon om te experimenteren.

Buddha knows best

Interactieve buddha's communiceren profetisch met je.