Full-Stack WordPress Developer

Solliciteer nu

Full-Stack WordPress Developer

Ken jij Wordpress als je broekzak en heb je brede interesse in zowel frontend als backend development? Red jij je prima met PHP, Elastic Search en React? Als Full-Stack WordPress Developer kun je meebouwen aan platforms van Kaliber.

Full-time · Zeedijk 19, Utrecht

De essentie

 1. Wie: We zoeken een Full-Stack Wordpress developer met brede interesse in zowel frontend als backend development.
 2. Wat: Je gaat aan de slag met het bouwen aan en doorontwikkelen onze creatieve maatwerk platformen.
 3. Waar: Kaliber is een digitaal bureau met een ijzersterke combinatie van strategie, creativiteit en technologie. Met ~40 mensen werken we in ons Utrechtse clubhuis, met uitzicht op de molen, de Vecht en ons stadsie.
 4. Waarom: Omdat je een liefde hebt voor slimme maatwerk oplossingen, houdt van goede teams, leuke opdrachtgevers en een smakelijke lunch.

Dit ga je doen als Full-Stack Developer

Als Full-Stack WordPress Developer van Kaliber ga je aan de slag met het bouwen aan en doorontwikkelen van onze sites. Met jouw werk zet je de stevige basis neer voor onze creatieve maatwerk platformen. Je werkt samen in teams met andere developers, designers, strategen en producers om het beste werk neer te zetten voor onze opdrachtgevers. Denk bijvoorbeeld aan recruitmentplatformen voor Jumbo, bol.com en Rabobank. Maar ook Alliander.com, Floriade.com en het partnerplatform.bol.com draaien op onze WordPress stack.

Onze WordPress stack is speciaal getweakt met security en development in gedachte. Plugins installeren we niet zomaar en de build tool zorgt ervoor dat we moderne CSS en JavaScript kunnen gebruiken in combinatie met hot-reloading. En wanneer er meer dan een paar regels JavaScript geschreven moeten worden maken we het onderdeel met React.

 

Kaliber in het kort

Kaliber is een digitaal bureau met een ijzersterke combinatie van strategie, creativiteit en technologie. We weten wat er kan, maar vooral wat er werkt. Samen met o.a. developers, designers, strategen en marketeers werken we vanuit ons clubhuis aan intensieve interactie. Dat doen we grote merken als bol.com, Rabobank, VodafoneZiggo, KLM en Jumbo. Maar ook voor Utrecht’s finest zoals het Spoorwegmuseum, Bieb Neude en het nijntje museum.

Ons werk is divers. We maken campagnes, bouwen platformen, creëren creatieve content en buigen ons over de data. Maar dat zijn slechts de middelen om het doel te bereiken: mensen iets laten voelen. Ze aanzetten tot actie. Met de juiste boodschap, op de juiste manier gebracht. Zodat je mensen niet alleen in het hoofd, maar vooral in het hart raakt.


Zo draag jij daar aan bij

Met jouw ruime ervaring ga jij bijdragen aan deze sites, de bijbehorende plugins / libraries en de integraties met externe systemen. Jij helpt mee met het onderhoud en werkt aan het ontwikkelen van nieuw features. Naast WordPress heb je brede interesse in zowel frontend als backend development. Jij redt je goed met PHP, ElasticSearch en React. Kom je ergens niet helemaal uit? Dan heb je zo’n 8 collega-developers en onze leads Erik en Peeke om mee te sparren. Code reviews zijn standaard onderdeel van onze werkwijze; je staat er nooit alleen voor. En als ervaren developer deel jij natuurlijk ook je kennis met collega’s.

Dit vragen wij van jou

 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als developer
 • Je hebt ervaring met WordPress, en bent goed met PHP, ElasticSearch en React.
 • Je kan goed overweg met de plugin Advanced Custom Fields.
 • Je hebt interesse in allerlei andere programmeertalen en -technieken.
 • Jij maakt complexe taal begrijpelijk voor mensen zonder technische achtergrond.
 • Je vindt het leuk collega’s te begeleiden en met ze samen te werken.
 • Code moet volgens jou leesbaar, onderhoudbaar en veilig zijn.
 • Je schrijft liever een scriptje dan dat je handmatig herhalende werkzaamheden uitvoert.
 • Je denkt graag mee over de toekomst van de diensten van Kaliber.
 • Tot slot vinden we het helemaal mooi als je al eerder aan bureauzijde hebt gewerkt.

Dit krijg je daarvoor terug

Kaliber zit op een fantastische locatie in hartje Utrecht: de pas gerenoveerde broodjesfabriek 'De Lubro'. Daar werk je samen met ~45 collega’s aan mooi projecten. We bieden een marktconform salaris en natuurlijk pensioenopbouw. Daarnaast krijg je 25 vakantiedagen en elk jaar vrij op 5 mei.

We voeden graag onze ontdekkingsdrift, dus vind je in ons clubhuis werkbanken, 3D-printers, drones, een interactieve buddha, een skateramp en een slimme bierkoelkast. Veel daarvan knutselen we in elkaar tijdens hackathons die we voor onszelf organiseren. Persoonlijke ontwikkeling vinden we erg belangrijk waardoor er veel ruimte is om events, meet-ups en trainingen bij te wonen. En samen met andere Utrechtse bureaus organiseren we ons eigen inspiratie-event: The Kick.

Maar het leukst zijn je collega’s: allemaal net zo gedreven als jij om mooi werk te maken. We starten gezamenlijk de week, in de middag wandelen we een rondje en op vrijdagen nemen we met z’n allen de week door onder het genot van een drankje. 

Werk van Kaliber

Het meest belangrijke vinden we dat we waarde creëren voor de vraagstukken die opdrachtgevers bij ons neerleggen. Af en toe winnen we een award met de oplossingen die we bedenken, maar dat vinden we niet het belangrijkste.

Naast de campagnes en platforms die we bedenken en creëren, zoeken we ook de grenzen op met projecten die niet altijd binnen de kaders van het verwachte afspelen: 

 • Een WC waarmee we hard gaan op TikTok...

 • De bitterbel waarmee je met één druk op de knop bitterballen bestelt...

 • Een vis die z’n mond niet kan houden...
 • Een breinkraker voor een museum...
 • Gamification voor gedetineerden...
 • Een koelkast die alarm slaat als er niet genoeg bier koud staat...

De procedure

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan, reageer met een korte motivatie en cv. Als we enthousiast zijn geworden dan nodigen we je (virtueel) uit voor een kennismakingsgesprek. Hierin vertellen wij alles over Kaliber en krijg jij de kans om te laten zien wat je in huis hebt. Zijn we nog steeds enthousiast dan gaan we bij een tweede gesprek echt de diepte in.

Bij vragen: mail naar recruitment@kaliber.net of bel ons via 030 287 64 00. 

Klaar om te solliciteren?

Please note: due to the nature of our work, only applicants who have professional working proficiency in Dutch can apply for this job.

Acquisitie n.a.v. deze vacature stellen we niet op prijs.

Skate ramp

Op ons kantoor is er ruimte genoeg voor een hele ramp.

Inspiratie- presentatie

Sharing = caring.

Pratende vis

Deze vis vertelt je alles wat je wilt weten.

Lekker gewerkt!

Wie wint deze week de felbegeerde trofee?

Connected clubhuis

In ons clubhuis is altijd iets om tegen te praten. Hey Google!

Souvenirkastje

Wat je ook met jouw  25 vakantiedagen doet, neem een souvenir mee.

WeekON... WeekOFF

We starten de week gezamenlijk en sluiten hem ook zo weer af.

Doe het zelf

3D printer, solderen en zagen. We creëren alles wat we willen.

Freaky friday

Regelmatige hackathon om te experimenteren.

Buddha knows best

Interactieve buddha's communiceren profetisch met je.