Team lead Online Marketing

Solliciteer nu

Team lead Online Marketing

Gezocht: Een ervaren lead die ons Online Marketing team en de projecten nóg beter laat presteren. 

Full-time · Zeedijk 19, Utrecht

De essentie

 1. Wie: Een Lead Online Marketeer met minimaal 7 jaar ervaring, die aan bureauzijde heeft gewerkt en als lead een team heeft aangestuurd. 
 2. Wat: Jij wordt verantwoordelijk voor team Online Marketing. Je geeft leiding aan 4 collega's op het gebied van mediaperformance, web analytics en CRO en werkt zelf ook mee aan projecten.
 3. Waar: Kaliber is een digitaal bureau met een ijzersterke combinatie van strategie, creativiteit en technologie. Je werkt samen in totaal met zo’n 50 collega’s.
 4. Waarom: Omdat je hier de kans krijgt om jouw expertise over data en analytics in te zetten voor uiteenlopende vraagstukken met leuke opdrachtgevers, terwijl je samenwerkt met enthousiaste en ervaren professionals. 

Word jij onze nieuwe collega?

Als Lead Online Marketeer van Kaliber begeleid jij het team dat zich richt op de performance van onze campagnes en platformen. Al onze projecten zijn maatwerk, want bij unieke vraagstukken horen unieke oplossingen. Met jouw analytische en datagedreven mindset stuur je het team en werk je samen aan user-flows, dashboards en meetplannen. Ook kijken jullie altijd hoe het beter kan, en hoe we de campagnes en platformen kunnen optimaliseren voor nóg betere resultaten. 

We zoeken een ervaren online marketeer - idealiter iemand met werkervaring aan bureauzijde en die eerder leiding heeft gegeven. Maar belangrijker vinden we dat je snapt wat er mogelijk is, mensen kan begeleiden en kan inspireren. 

Verder sta je open voor ideeën van opdrachtgevers en collega's. Je bent binnen heel Kaliber een sparringpartner voor vraagstukken rondom data en insights. En je kunt moeilijke dingen begrijpbaar maken voor opdrachtgevers en collega's. 

Dit is het Online Marketing team: 

Paul Brekelmans

Online Marketeer
én Deephouse luisteraar 🎛️

Charon Geling

Online Marketeer
én Muziekjunk 🎵

Justus Kamerbeek

Online Marketeer
én Domotica liefhebber 🤖

Leonie Madder

Online Marketeer
én Fruitwijnmaker 🍷

Concreet ga je aan de slag met: 

 • Je team aansturen: als lead help je het team verder vanuit persoonlijke doelstellingen en inhoudelijke coaching op projecten. Het belangrijkst is dat iedereen binnen je team happy is, zich ontwikkelt en goed functioneert.
 • Richting geven: op het gebied van online marketing ben jij hét aanspreekpunt en denk je mee over vooruitstrevende oplossingen.

 • Samenwerken: Je werkt met de leads van de andere teams om meer te halen uit de samenwerking tussen de disciplines.

 • Afwisselend werk maken: zelf duik je ook de de projecten in, en denkt na over uitdagende oplossingen voor opdrachtgevers als Rituals, Jumbo, bol.com en Nijntje Museum.

Dit vragen wij van jou

 • Een brein dat analytisch, datagedreven, resultaat -en klantgericht is.
 • Ervaring in het opzetten en beheren van performance campagnes.
 • Kennis van het hele online marketing speelveld (advertising, SEO, CRO, web analytics, data engineering).
 • Je communiceert goed en deelt graag je kennis en ervaring met collega's en met klanten. 
 • Je bent leergierig en vindt het leuk om 'even iets nieuws' uit te proberen.
 • Je bent (en blijft) op de hoogte van het veranderlijke vakgebied en alles wat daar raakvlakken mee heeft. Denk aan legal (privacy), technologie & marketing.
 • Je kunt goed praten, schrijven en presenteren, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Verder ben je proactief, zelfsturend, flexibel en heb je liefde voor je vak. 

Dit krijg je daarvoor terug

 1. Bij Kaliber belonen we transparant en eerlijk, waar je terecht komt in ons salarishuis hangt af van je ervaring en kennisniveau. 
 2. Ook bieden we natuurlijk pensioenopbouw.
 3. Daarnaast krijg je 25 vakantiedagen in ruil voor 40 uur werk en ben je elk jaar vrij op 5 mei.
 4. Naast persoonlijke begeleiding van collega’s zijn er tal van groeimogelijkheden binnen Kaliber. Je krijgt de kans om door te leren en je verder te ontwikkelen. Er is bovendien veel ruimte om events, meet-ups en trainingen bij te wonen.
 5. Uiteraard vergoeden we ook je reiskosten, maar het is natuurlijk wel zo leuk en handig als je uit Utrecht en omgeving komt.
 6. Hybride werken is mogelijk. We hebben ook een heel fijn kantoor op een fantastische locatie: de pas gerenoveerde broodjesfabriek 'De Lubro'. Daar voeden graag onze ontdekkingsdrift, dus vind je in ons clubhuis werkbanken, 3D-printers, drones, een interactieve buddha en een slimme bierkoelkast.
 7. Het leukst zijn je collega’s! Allemaal net zo gedreven als jij om jaloersmakend werk te maken. We starten gezamenlijk de week, in de middag wandelen we een rondje en op vrijdagen nemen we met z’n allen de week door onder het genot van een drankje. 

Werk van Kaliber

Voor ons is waarde creëren voor de opdrachtgevers het allerbelangrijkst. Alles draait om het oplossen van de vraagstukken die ze bij ons neerleggen. Af en toe winnen we een award met de oplossingen die we bedenken, maar dat vinden we niet het belangrijkste. Het is het werk zelf dat telt. 

Naast de campagnes en platforms die we bedenken en creëren, zoeken we ook de grenzen op met projecten die niet altijd binnen de kaders van het verwachte afspelen: 

De procedure

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan bij ons? Reageer dan met een korte motivatie en CV. Als we enthousiast zijn geworden dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Hierin vertellen wij alles over Kaliber en horen we graag meer over jou. Als het klikt, dan gaan we bij een tweede gesprek echt de diepte in. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Maris Jacobs.


Klaar om te solliciteren?

Please note: due to the nature of our work, only people who have professional working proficiency in Dutch can apply for this job.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Snap-a-tron ULTRA2000

AI voorbij de grenzen van je scherm met de photobooth.

Inspiratie-presentaties

Sharing = caring.

Pratende vis

Deze vis vertelt je alles wat je wilt weten.

Lekker gewerkt!

Wie wint deze week de felbegeerde trofee?

Connected clubhuis

In ons clubhuis is altijd iets om tegen te praten. Hey Google!

Souvenirkastje

Wat je ook met jouw  25 vakantiedagen doet, neem een souvenir mee.

WeekON... WeekOFF

We starten de week gezamenlijk en sluiten hem ook zo weer af.

Doe het zelf

3D printer, solderen en zagen. We creëren alles wat we willen.

Freaky friday

Regelmatige hackathon om te experimenteren.

Buddha knows best

Interactieve buddha's communiceren profetisch met je.