DevOps Engineer

Solliciteer nu

DEV OPS ENGINEER

Gezocht: talentvolle DevOps Engineer met liefde
voor Puppet en Linux

Full-time · Zeedijk 19, Utrecht


Als DevOps Engineer van Kaliber gaat jouw hart sneller kloppen van automatiseren en configureren. Jij voelt je helemaal thuis in een hosting infrastructuur bestaande uit virtual machines op Ubuntu Server LTS, gemanaged door Puppet. Je weet hoe je een major version migratie van Puppet moet realiseren. Je vindt het leuk om te programmeren, omdat jij gelooft dat je beter kunt automatiseren dan documenteren. Je denkt met ons mee hoe we in de toekomst onze infrastructuur moeten beheren. 

Dit ga je doen

Jij zorgt ervoor dat onze bestaande platformen goed blijven draaien. De oplossingen die wij hosten zijn vaak essentieel voor de dienstverlening van onze opdrachtgevers. Wij ontzorgen hen - en onszelf - door proactief onderhoud uit te voeren. In de praktijk resulteert dit in soepel werkende oplossingen met vrijwel geen downtime. Binnen het DevOps team werk je mee aan de strategische keuzes, zowel voor de korte als voor de lange termijn, die gaan over het uitvoeren en (door)ontwikkelen van onze diensten.

Veel taken pak je zelfstandig op, maar je moet ook zeker in teamverband kunnen werken. Met jouw team draag je namelijk de verantwoordelijkheid om onze gehele digitale infrastructuur veilig, stabiel en up-to-date te houden. Jij regelt backups, logs en andere verslaglegging, en zorgt dat alles netjes gedocumenteerd is. Daarnaast ondersteun je het development team met het bouwen en uitrollen van hun applicaties (voornamelijk Node.js en WordPress).


Dit is Kaliber

Kaliber is een digitaal bureau met een ijzersterke combinatie van strategie, creativiteit en technologie. We weten wat er kan, maar vooral wat er werkt. In onze snel veranderende wereld maken we merken wegwijs. We doen dat niet door alleen een middel te maken, maar juist de beste oplossing te bieden. Wat wij maken, noemen we intensieve interactie en dat gaat verder dan de grenzen van een scherm. We willen mensen iets laten voelen en ze aanzetten tot actie. Met de juiste boodschap, op de juiste manier gebracht, zodat je mensen niet alleen in het hoofd, maar vooral in het hart raakt.

Het logo van Kaliber? Dat is Tommy. Iedereen van Kaliber heeft een Tommy in zich. Hij is gretig naar het onbekende en staat op zijn tenen om erbij te komen. Deze drang om de wereld te ontdekken bindt ons. En als jij dit ook hebt, dan pas jij bij ons!

Werk van Kaliber

Onze projecten spelen zich trouwens niet altijd binnen de kaders van het beeldscherm af. We zoeken de grenzen op met bijvoorbeeld:

 • Een skateramp die eigenlijk een game console is....
 • Een vis die z’n mond niet kan houden...
 • Een breinkraker voor een museum...
 • Gamification voor gedetineerden...
 • Een koelkast die alarm slaat als er niet genoeg bier koud staat...

Dit vragen wij van jou

 • Je neemt de verantwoordelijkheid voor een goed functionerend hosting- en netwerkomgeving (Ubuntu Server LTS & Puppet)
 • Je verzorgt backups van alle belangrijke data
 • Je zorgt voor up-to-date security & redundancy van alle belangrijke systemen
 • Je regelt security testing en patching
 • Je installeert en doet het onderhoud van cloud servers
 • Je automatiseert en documenteert de werkzaamheden
 • Je bent bekend met de verschillende onderdelen waaruit een hostingplatform bestaat, zoals HAProxy, Apache HTTP server, MySQL, ElasticSearch, Node.js, DNS, OpenSSL, Git
 • Je denkt mee over de toekomst van de diensten van Kaliber 

Het is helemaal mooi als je...

 • Ervaring hebt met programmeren

 • Ervaring hebt aan bureauzijde

 • Een eindeloze passie hebt voor digital

 • Jezelf niet al te serieus neemt, maar je vak wel

Dit krijg je daarvoor terug*

Je werkplek is een grote interactieve speeltuin met werkbanken, 3D-printers, drones, buddha's, een skateramp, VR-brillen, nerf guns en een slimme bierkoelkast. Maar het leukst zijn je collega’s: allemaal net zo gedreven als jij om mooi werk te maken. In de middag wandelen we een rondje en op vrijdagen drinken we samen een biertje.

Kaliber zit op een fantastische locatie in hartje Utrecht: de pas gerenoveerde broodjesfabriek 'De Lubro'. Verder werk je met fijne opdrachtgevers, ontvangt een marktconform salaris en natuurlijk pensioenopbouw. Daarnaast krijg je 25 vakantiedagen en élk jaar vrij op 5 mei.

Persoonlijke ontwikkeling vinden we erg belangrijk. Daarom hebben we regelmatig een Freaky Friday: een hackathon onder werktijd waarbij iedereen de ruimte krijgt om te experimenteren en mooie dingen te maken. Dat doen we niet voor opdrachtgevers, maar voor onszelf. Ook gaan we graag naar FITC, TNW of NIMA Marketing Day en andere meetups. En samen met andere Utrechtse bureaus organiseren we The Kick.

* Op het moment werken we uiteraard veel thuis, maar in het post-corona-tijdperk is iedereen weer van harte welkom op het clubhuis. Gelukkig zien en spreken we elkaar tot die tijd bij de DayOn en de DayOff; ons online ritueel waarmee op de hoogte blijven van elkaars werk en een beetje lol maken samen. 

Meer weten over werken bij Kaliber? 👉 werkenbij.kaliber.net. Bij vragen: mail naar recruitment@kaliber.net of bel Sarah via 030 287 64 00. 

Klaar om te solliciteren?

Hieronder staat de belangrijkste button van je loopbaan...
Er gebeuren toffe dingen als je erop klikt!

Please note: due to the nature of our work, only candidates who have professional working proficiency in Dutch can apply for this job.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Skate ramp

Op ons kantoor is er ruimte genoeg voor een hele ramp.

Inspiratie- presentatie

Sharing = caring.

Pratende vis

Deze vis vertelt je alles wat je wilt weten.

Lekker gewerkt!

Wie wint deze week de felbegeerde trofee?

Connected clubhuis

In ons clubhuis is altijd iets om tegen te praten. Hey Google!

Souvenirkastje

Wat je ook met jouw  25 vakantiedagen doet, neem een souvenir mee.

DayON... DayOFF

We starten de dag gezamenlijk en sluiten hem ook zo weer af.

Doe het zelf

3D printer, solderen en zagen. We creëren alles wat we willen.

Freaky friday

Regelmatige hackathon om te experimenteren.

Buddha knows best

Interactieve buddha's communiceren profetisch met je.